Monday, February 21, 2011

10th Century Agriculture

Galletto laccato al pompelmo


a particular recipe because attaching a wing of a juicy grapefruit may seem quite risky. But .. delight! Although I was initially a bit 'skeptical, I studied carefully the implementation of this recipe as not to create absurdity of flavors. Believe me it is a must try! I preferred to use my usual and loved instead of the classic chicken wing , but I think there is no problem if you would prefer the latter (I'll try this too, and I will keep you informed). Furthermore, that is how you decide to cook a duck with orange why not make a wing with grapefruit?! Now I used pink grapefruit and the juiciest I've found where the juice was significantly troppo aspro per i vostri gusti, aggiungete tranquillamente anche qualche cucchiaio di succo di una bella arancia rigorosamente rossa. Il miele utilizzato è un millefiori, morbido, non troppo forte e di buona consistenza. Per il resto potrete sbizzarrirvi anche con le erbe aromatiche o la quantità di aglio (senza esagerare però). Il profumo che si sprigionerà dal forno sarà sublime ed invaderà tutta la casa!!







Ingredients:
a cockerel (the number of people, even calcolatene a head depending on the size) extra virgin olive oil


butter salt pepper


rosemary, chives (or herbs to your choice) 4-5 cloves garlic

juicy grapefruit
2 1 / 2 cup white wine 5 tablespoons wildflower honey

juice 1 / 2 orange


Preparation Preheat oven to 200 ° C . Clean the wing and lay it in a pan before you fill it with aromatic herbs such as rosemary and chives, salt and pepper and a clove of garlic. Massage it with a little butter, soft o se preferite utilizzate del burro fuso e spennellatene la superficie. Irrorate con del vino bianco e qualche cucchiaio di olio di oliva. Aggiungete il succo filtrato di 1/2 arancia e gli altri spicchi di aglio. Aggiustate nuovamente con sale e pepe. Tagliate a piccoli spicchi un pompelmo e disponetelo nella teglia con il galletto. Infornate quindi per circa 15 minuti. Nel frattempo in una ciotolina sbattete il miele con il succo dell'altro pompelmo, aggiustate con pochissimo sale e una spolverata di pepe e, con l'aiuto di un pennello, spennellate tutta la superficie. Versate poi il rimanente composto su tutto il galletto. Abbassate la temperatura del forno a 180°C e fate cuocere per un'altra ora circa o almeno fino a quando non risulterà ben dorato e croccante. Non worry about the meat will be very tender, just pour the sauce again, contained in the pan, each time on the wing to keep it very moist.

With this recipe I participate in the contest:

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